Storing & onderhoud

Dit is het overzicht van (gepland) onderhoud en eventuele storingen aan onze servers.

PUIK biedt al haar klanten ook hosting aan. PUIK is gevestigd aan de Terborgseweg 20 in Doetinchem. U kunt ons bereiken via helpdesk@wijzijnpuik.nl.

Algemeen
Wilt u voordat u een storing bij ons meldt eerst controleren of de website echt voor niemand bereikbaar is. Dit doet u eenvoudig door te surfen naar www.isup.me. Voer uw website in en bekijk wat de status is.

Is deze wel bereikbaar, alleen niet voor u? Dan staat u waarschijnlijk op een blacklist, omdat u bijvoorbeeld te vaak heeft ingelogd met een verkeerd wachtwoord of misschien is uw IP adres misbruikt voor SPAM-activiteiten. Neem in beide gevallen even contact met ons op, e-mail helpdesk@wijzijnpuik.nl. Dan lossen wij het snel en goed voor u op.

17 augustus 2015 // 13:00 – 14:00
Wegens uitbreiding van ons serverpark is rond 14:00 een aantal websites verhuisd naar een nieuwe dedicated server. Dit kan tussen 13:00 en 14:00 maximaal een paar minuten downtime hebben gegeven. 

1 juli 2015
Wegens toenemende aanvallen op servers (wereldwijd) hebben wij besloten alleen nog maar hosting aan te bieden met volledig onderhoud. Hiermee garanderen we tijdige updates, veilige servers en daarmee de hoogst denkbare uptime. De kleinere pakketten (zonder onderhoud) worden kosteloos ge-update gedurende de resterende looptijd, daarna worden deze ge-upgrade of verhuisd naar andere providers die het risico van DDOS of security issues nog wel willen lopen. Wij betreuren dat we hierdoor de kleine pakketten moeten afstoten, maar  we willen de risico’s voor al onze klanten minimaliseren voor de beste prestaties.

28 april 2015 // 09:48
Wij groeien en onze klanten ook. Voor één van onze klanten hebben we een aparte High Performance VPS geïnstalleerd. Dit leidt niet tot enige downtime voor onze andere klanten. Wilt u ook meer weten over een eigen VPS? Neem dan contact op met Rolf Winter van PUIK.

6 februari 2015 // 16:12
Wegens groei van het aantal klanten is een nieuwe High Performance VPS geïnstalleerd. Deze uitbreiding heeft niet geleid tot enige downtime.

18 juni 2014 // 02:34
Vannacht heeft een update plaatsgevonden aan de serversoftware (waaronder DA en BackupMaster). Gedurende maximaal 2 minuten kan het zijn dat uw website niet bereikbaar was.

28 mei 2014
We zijn vandaag officieel 100 dagen online met onze nieuwe server, zonder 1 seconde downtime! Wij zijn zeer PUIK en tevreden.

17 februari 2014 // 08:37
Na een periode van diverse storingen – hetgeen tot heel veel ergernis leidde – hebben we besloten om alle hosting in eigen beheer uit te gaan voeren. In de afgelopen maanden hebben we al proeven gedraaid bij 3 aanbieders van server(parken) en vandaag rond 08:30 zijn alle websites naar onze eigen nieuwe server puikhosting.nl verhuisd. Met een meer dan uitstekende SLA hebben we een partner gevonden die niet alleen de hardware levert, maar de systemen ook realtime monitort en onderhoudt.

13 april 2013
Overgestapt van diverse providers naar één reseller hostingpartner.