Als hostingprovider zijn we ons ervan bewust hoe belangrijk het is om up-to-date te blijven met de nieuwste versies van PHP, de populaire programmeertaal die wordt gebruikt door veel websites en webtoepassingen. Maar wat als je klanten nog steeds oudere PHP-versies gebruiken voor hun websites of toepassingen? Het gebruik van verouderde PHP-versies gaat een probleem vormen zodra deze versie officieel niet meer worden ondersteund met updates en beveiligingspatches.

Omdat PHP 7.4 sinds November 2022 end-of-life is, en niet meer wordt voorzien van officiële veiligheidsupdates, forceren meerdere hostingpartijen momenteel een upgrade naar PHP 8. Dat leidt op veel websites nog tot problemen omdat niet alle code met PHP 8 werkt. Het geschikt maken van je website of applicatie voor PHP 8 kan een flinke kostenpost zijn. Om te zorgen dat ook websites en applicaties die nog niet direct op PHP 8 kunnen draaien, heeft PUIK Hosting een partnership met CloudLinux.

CloudLinux biedt ondersteuning en veiligheidsupdates voor oudere PHP-versies, zelfs als deze officieel niet meer worden ondersteund door de PHP-community. Dit betekent dat wij onze klanten de mogelijkheid kunnen bieden om PHP-versies te gebruiken waarvan andere hostingpartijen de veiligheid niet meer kunnen garanderen. Dit kan handig zijn voor klanten die nog steeds oudere PHP-versies gebruiken voor hun websites of toepassingen, of die tijd nodig hebben om te upgraden naar de nieuwste versie van PHP.

Met onze ondersteuning voor end-of-life PHP-versies kunnen wij je website of applicatie op PHP 7 of zelfs PHP 5.6 nog geruime tijd blijven ondersteunen. Daarmee onderscheiden we ons van onze concurrent en kunnen we je helpen bij het behouden van een stabiele en veilige hostingomgeving zonder dat je direct wordt gedwongen al je code te herschrijven.

Interesse in een overstap naar PUIK Hosting voor verlengde support op PHP 5.6 of PHP7? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vergelijkbare berichten