Afgelopen week heeft WordPress zijn nieuwste versie, 6.2 “Dolphy”, uitgebracht. Met deze update introduceert WordPress een nieuwe en verbeterde manier voor het bewerken van je website en heb je meer mogelijkheden om je site aan te passen en te stylen.

Een van de grootste verbeteringen bij deze update is de vernieuwde Site Editor, waarmee je je website gemakkelijker en sneller kunt bewerken. Daarnaast biedt WordPress 6.2 een nieuwe en intuïtieve manier om menu’s te beheren, een vernieuwd blok invoegscherm en de mogelijkheid om je eigen CSS-stijlen toe te voegen. Ook is er een nieuwe collectie van header- en footer-patronen beschikbaar voor block-thema’s. Naast deze verbeteringen heeft de update ook verschillende prestatieverbeteringen doorgevoerd, waardoor block-thema’s en klassieke thema’s sneller laden.

Verder noemenswaardig is dat Openverse nu is geïntegreerd in WordPress . Dankzij Openverse heb je toegang tot meer dan 700 miljoen gratis stockafbeeldingen en audiofragmenten. Het gaat om hoogwaardige media, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over auteursrechten. Met Openverse kan je al die media eenvoudig toevoegen aan je website.

Een kleine impressie van de vernieuwingen:

Ben je klant bij PUIK Hosting? Dan kan je eenvoudig updaten naar WordPress 6.2 via de WordPress Toolkit. De WordPress Toolkit maakt automatisch een backup voor het geval de update niet gaat zoals gepland.

Vergelijkbare berichten