Voor het veilig houden van je WordPress-website is het van belang dat je beschikbare updates van gebruikte plugins en je thema zo snel mogelijk installeert. Dankzij onze WordPress Toolkit kan je geautomatiseerd updates laten installeren. Volg onderstaande stappen voor het activeren van de automatische updates:

  1. Log in mijn.puikhosting.nl, selecteer onder ‘Diensten’ de website die je wilt beveiligen en klik vervolgens op ‘inloggen op cPanel’.
  2. In cPanel navigeer je naar de WordPress Toolkit. Dit kan via het linkermenu of door te kiezen voor het icoon met ‘WP Toolkit’:
  3. Zoek de website waarvoor je automatische updates wilt inschakelen en klik op ‘beheren’.
  4. Klik op het tabblad ‘Plugins’.
  5. Klik op de schakelaar naast ‘Automatische updates inschakelen’ of ‘Autoupdate all plugins’ om deze functie in te schakelen.
  6. Herhaal deze stappen voor de thema-updates door op het tabblad ‘Thema’s’ te klikken en vervolgens op ‘Updates beheren’.

Je hebt nu automatische updates ingesteld voor zowel de plugins als de thema’s van je WordPress-website! Maak je gebruik van commerciële plugins waarvoor een licentie is vereist? Dan is het verstandig periodiek te controleren of deze ook goed geupdate worden. Als een pluginlicentie is verlopen, dan ontvang je daarvoor geen updates meer.

Vergelijkbare berichten