CloudFlare CDN kan de performance en veiligheid van je website verhogen

Om de prestaties en veiligheid van je WordPress websites te optimaliseren, kan de CDN van CloudFlare van grote meerwaarde zijn. In dit artikel leggen we uit hoe CloudFlare werkt, hoe het je helpt met WordPress versnellen, gaan we in op de rol bij beveiligen van WordPress, hoe je CloudFlare aan WordPress koppelt en wanneer je de free versie of de Pro versie nodig hebt.

Hoe werkt CloudFlare in het algemeen?

CloudFlare is een content delivery network (CDN) dat werkt door middel van een netwerk van servers over de hele wereld. Wanneer een gebruiker een website bezoekt die gebruik maakt van CloudFlare, wordt de inhoud van de website opgehaald van de server die het dichtst bij de gebruiker staat. Dit zorgt voor een snellere laadtijd van de website.Naast het versnellen van de laadtijd van de website biedt CloudFlare ook beveiligingsfuncties, zoals DDoS-bescherming, SSL-certificaten en firewalls. CloudFlare analyseert het verkeer naar de website en blokkeert verdachte activiteiten om de website te beschermen tegen aanvallen.

Hoe draagt CloudFlare bij aan de snelheid van je website?

CloudFlare draagt bij aan de snelheid van je website door middel van caching en optimalisatie van afbeeldingen en andere bestanden. Wanneer een gebruiker een website bezoekt die gebruik maakt van CloudFlare, wordt de inhoud van de website opgehaald van de server die het dichtst bij de gebruiker staat. Dit zorgt voor een snellere laadtijd van de website. CloudFlare biedt ook caching van statische inhoud, zoals afbeeldingen en CSS-bestanden. Dit betekent dat deze bestanden worden opgeslagen op de servers van CloudFlare, zodat ze sneller kunnen worden opgehaald wanneer een gebruiker de website bezoekt.

Hoe draagt CloudFlare bij aan de veiligheid van je website?

CloudFlare biedt verschillende beveiligingsfuncties om de website te beschermen tegen aanvallen. Dit omvat DDoS-bescherming, SSL-certificaten en firewalls. CloudFlare analyseert het verkeer naar de website en blokkeert verdachte activiteiten om de website te beschermen tegen aanvallen. Verder biedt het ook een Web Application Firewall (WAF) die de website beschermt tegen bekende kwetsbaarheden en aanvallen. De WAF controleert het verkeer naar de website en blokkeert verdachte activiteiten.

Aan de slag met CloudFlare en WordPress

CloudFlare koppelen aan WordPress

Om CloudFlare aan WordPress te koppelen, moet je de CloudFlare-plugin installeren en activeren. De plugin kan worden gedownload van de WordPress Plugin Directory of vanuit de CloudFlare-account van de gebruiker. Nadat de plugin is geïnstalleerd en geactiveerd, dien je de API-sleutel die je in je account van CloudFlare kunt opvragen, invoeren om de website te koppelen aan CloudFlare.

  1. Log in op CloudFlare en ga via je profielpagina naar de pagina API Tokens.
  2. Zodra op je Create Token hebt geklikt, zie je een lijst met een aantal templates die je kunt gebruiken. Kies daar voor WordPress. CloudFlare kiest van voor de instellingen die naadloos aansluiten bij de plugin die we in een volgende stap installeren. Klik onderaan de pagina op Continue to summary en klik vervolgens op Create Token.
  3. Bewaar de token die je te zien krijgt nadat je hebt geklikt op Create Token.
  4. Open je WordPress Admin omgeving, ga naar Plugins, Nieuwe plugin en zoek naar CloudFlare. Installeer en activeer de plugin.
  5. Zodra de connectie tussen WordPress en CloudFlare is gemaakt, kan je de aanbevolen instellingen toepassen door te klikken op Apply Recommended Cloudflare Settings for WordPress.
  6. Je website is nu geoptimaliseerd met CloudFlare. Voor aanvullende snelheidswinst kan je overwegen het Pro-abonnement van CloudFlare af te nemen, waardoor je gebruik kunt maken van de Automatic Platform Optimization van CloudFlare. Dit kan veel aanvullende snelheidswinst met zich meebrengen!

Wanneer heb ik de free versie nodig, en wanneer de Pro versie?

De free versie van CloudFlare biedt veel basisfuncties, zoals DDoS-bescherming, SSL-certificaten en caching. Dit is voldoende voor de meeste kleine tot middelgrote websites. De Pro versie van CloudFlare biedt geavanceerde functies, zoals Web Application Firewall (WAF), image optimization en mobile optimization. Daarnaast is de APO, de Automatic Platform Optimization, vaak van grote toegevoegde waarde voor de snelheid van je WordPress-website. Met name voor websites met veel verkeer of international publiek is het effect goed merkbaar.

Conclusie

CloudFlare CDN is een handige tool voor WordPress webdesigners en freelancers om de prestaties en veiligheid van de websites van hun klanten te optimaliseren. Door CloudFlare te gebruiken, kunnen websites sneller worden geladen en beter worden beschermd tegen aanvallen. Het koppelen van CloudFlare aan WordPress is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van de CloudFlare-plugin. De free versie van CloudFlare biedt basisfuncties, terwijl de Pro versie geavanceerde functies biedt voor grotere websites met meer verkeer en complexere beveiligingsbehoeften.

Vergelijkbare berichten