Regelmatig stellen klanten ons de vraag welke cachingplugin voor WordPress zij het beste kunnen gebruiken. Omdat niet elke plugin in elke situatie een goed resultaat geeft, hebben we daar geen pasklaar antwoord op. Je zult daarom moeten kijken welke plugin in jouw situatie het beste werkt. Om je op weg te helpen bij het maken van een keuze, hebben we de vier meestgebruikte cachingplugins voor je opgesomd, met hun voor- en nadelen.

  1. WP Super Cache: Een door het WordPress-team gemaakte plugin die je site sneller maakt door opgeslagen versies van je webpagina’s te tonen aan bezoekers. Het is relatief eenvoudig in te stellen en zeer gebruiksvriendelijk.
  2. W3 Total Cache: Een krachtige tool die je website versnelt met diverse methoden. Het heeft meer instellingen dan de meeste andere plugins, wat geweldig kan zijn als je veel wil aanpassen, maar het kan ook wat overweldigend zijn voor beginners.
  3. WP Rocket: Een betaalde plugin die je website sneller maakt zonder dat je door een heleboel technische instellingen hoeft te gaan. Het is heel gebruiksvriendelijk en heeft ook extra functies om je site op andere manieren te optimaliseren.
  4. LiteSpeed Cache: Deze plugin werkt het beste als je hostingprovider LiteSpeed-servers gebruikt. Het maakt je website sneller en heeft ook tools om bijvoorbeeld je afbeeldingen te optimaliseren. LiteSpeed Cache is erg eenvoudig in gebruik.
PluginPrijsPerformancewinstGebruiksgemak
WP Super CacheGratisGoedZeer gebruiksvriendelijk
W3 Total CacheFreemiumZeer goed, mits goed ingesteldMatig
WP RocketBetaald UitstekendZeer gebruiksvriendelijk
LiteSpeed CacheGratisUitstekend, met name in combinatie met LiteSpeed hostingGoed

Als je plugins gaat testen, dan is het verstandig om dat te doen op een staging-omgeving. Als er dan iets misgaat, dan heeft dit geen effect op je live-website. Wil je graag dat wij aan de slag gaan met het optimaliseren van je website? Neem dan gerust contact op met onze support!

Wil je naast het implementeren van caching meer doen voor de performance van je website? Lees dan vooral ook onze tips op de pagina WordPress versnellen.

Vergelijkbare berichten